Servicii Sanatate Orala

Avem grija de sanatatea dumneavoastra !

Sanatate Orala

Prevenirea aparitiei cariilor, a acumularii de placa bacteriana si a tartrului sunt primordiale in întreţinerea sănătăţii orale si in evitarea apariţiei altor afectiuni la nivelul cavitatii orale.

Se recomandă pacienţilor sa viziteze medicul dentist de 2 ori pe an pentru menţinerea unei igiene dentare adecvate şi pentru efectuarea unui examen dentar. Acesta este un proces sistematic pe durata căruia stomatologul va investiga diverse aspecte ale sanatăţii orale şi generale pentru identificarea problemelor, dezvoltarea unui tratament personalizat de igienizare şi profilaxie.

PROFILAXIE - Ce este profilaxia dentara?


Acest termen are ca obiectiv prevenirea afecțiunilor dentare și prevenirea complicațiilor, în cazul unor afecțiuni deja existente. Ce presupune profilaxia dentara si ce pune la dispozitie clinica noastră stomatologica?

Clinica 3ZDental & Esthetics vă pune la dispoziţie o serie de tratamente profilactice dentare:

– tehnici de periaj dentar, folosirea aţei dentare, a apei de gură antiseptica si a mijloacelor auxiliare de igienizare;
– sigilări ale şanţurilor şi fosetelor de pe suprafeţele dinţilor;
– detartrajul cu ultrasunete, periajului profesional si air-flow;
– fluorizari locale cu ajutorul gutierelor.

Prevenirea aparitiei cariilor, a acumularii de placa bacteriana si a tartrului sunt primordiale in întreţinerea sănătăţii orale si in evitarea apariţiei altor afectiuni la nivelul cavitatii orale. Pentru a avea dinti frumosi si sanatosi profilaxia dentara trebuie sa inceapa odata cu aparitia primilor dinti si trebuie continuata toata viata. Profilaxia reprezintă prima şi cea mai importantă etapa a îngrijirii dinţilor. Respectarea măsurilor profilactice salvează timp, efort şi elimină eventualul disconfort al tratamentelor stomatologice.

ENDODONTIE

Endodonţia este o specialitate a medicinei dentare ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor pulpei dentare.

Cu ani în urmă, dinţii care aveau pulpa dentară afectată erau extraşi.

Astăzi, tratamentul endodontic oferă medicului dentist mijloacele necesare şi eficiente pentru a salva dintele, acesta reprezinta o etapa foarte importanta in tratarea unui dinte, constituind baza oricarui fel de reconstructie care urmeaza sa primeasca acel dinte.

Procedurile tratamentului se intind pe mai multe etape: curatarea canalelor radiculare, prepararea mecanica, obturatia radiculara. Tratamentul endodontic se realizeaza dupa ce dintele a fost izolatpentru a ne asigura ca este eliminat riscul contaminarii dintelui tratat. Lungimea canalelor radiculare este deteminata cu ajutorul apex locatorului, asigurand un tratament corect al dintelui tratat.

Obturatia de canal asigura o buna sigilare a canalor radiculare, reducand la minim riscul reactiilor post-tratament.

IMPLANTOLOGIE

Implantologia este una dintre ramurile mai complexe ale stomatologiei cu ajutorul careia orice pacient care a pierdut unul sau mai multi dinti se poate bucura de un zambet impecabil.

Exista mai multe modalitati prin care se pot inlocui dintii lipsa, de la punti dentare la proteze, insa acestea nu se pot ridica la performantele implanturilor.
De asemenea, exista si mai multe cauze care duc la pierderea dintilor, printre acestea fiind cariile netratate la timp, accidentele sau simpla inaintare in varsta.

Care este procedura?
Redarea functiei dintilor, prin inlocuirea radacinii dentare, ocazie cu care sunt prevenite mai multe riscuri, de la migrarea dintilor, pana la resorbtia osoasa, in timp ce aspectul este unul impecabil. De asemenea, implanturile sunt confectionate de cele mai multe ori din titan, un material bine asimilat de catre organism, care nu prezinta riscuri.

PARODONTOLOGIE

Boala parodontala, denumita popular parodontoza, este o afectiune cronica inflamatorie sau degenerativa cauzata de flora microbiana din cavitatea orala. Aceasta afecteaza structurile care sustin dintele pe arcada: gingia, ligamentul parodontal si osul alveolar.

Tot mai multi pacienti se prezinta la cabinet cu diverse forme ale acestei afectiuni, mai grave sau mai putin grave. Boala parodontala este cauza principala a pierderii dintilor si afecteaza pacientii de toate varstele, cele mai agresive forme fiind intalnite la adolescenti si la adultii tineri.

Factori favorizanti parodontozei:
-Placa bacteriana
-Tartrul (prin actiunea sa mecanica, dar si prin mentinerea bacteriilor in contact cu gingia)
-Factorul genetic (o predispozitie pentru afectiuni parodontale)
-Fumatul (atat prin efectul local asupra tesuturilor cavitatii orale, cat si prin actiunea sa generala)
-Aranjarea defectuoasa a dintilor pe arcada si ocluzia (este necesar un tratament ortodontic ajutator)
-Tratamentele neadecvate, care nu se pot igieniza corect
-Trauma ocuzala (dinti supusi la forte mai mari decat ar trebui)
-Afectiuni generale de sanatate

Ce presupune tratamentul?

Terapia initiala. Aceasta implica igienizarea profunda si completa a cavitatii orale (detartraj, chiuretaj subgingival, periaj profesional, air flow, etc.)
Pentru cazurile mai grave, se indica tratamentul parodontal chirurgical rezectiv sau regenerativ.

CHIRURGIE DENTO-ALVEOLARA

Chirurgia dento-aleveolară se preocupă de: studierea, prevenirea și tratarea chirurgicală a afecțiunilor dento-parodontale, respectiv prin: endodontie, preprotetică, traumatologie dento-parodontala, chirurgie parodontală și implantologie dentară.

Clinica de medicină dentară 3ZDental & Esthetics Clinic oferă următoarele intervenții chirurgicale:

-Implante dentare: intervenții chirurgicale minore, prin care se introduce un implant de titan în locul unui dinte extras; -Sinus lift: manopera chirurgicala cu un grad de dificultate ridicat, prin care se introduce os artificial sub membrana sinusului, care va constitui viitorul suport al implantelor la nivelul maxilarului superior ; -Rezecții apicale: sectionarea varfului radacinii si chiuretarea tesutului patologic din dreptul lui; -Regularizarea crestelor edentate în vederea protejării; -Amputație radiculară -Premolarizare -Adiție de os (după extracție,chistectomii,rezecție) BIO OS -Membrană resorbabilă -Tratament pericoronarita -Sutura plaga postextractionala -Decapușonare molari minte -Drenaj endodontic -Incizie abces

PROTETICA

Ce este protetica dentara?

Protetica este acea parte a stomatologiei care se ocupa de restaurarea morfo-functionala si estetica a cavitatii bucale cu ajutorul unei proteze biocompatibila.
In cadrul clinicii noastre beneficiati de competenta si experienta vasta a medicilor nostri si de o colaborare stransa cu cele mai bune laboratoare de tehnica dentara pentru a va putea oferi toate tipurile de lucrari protetice:

ORTODONTIE

Ce este ortodontia?
Ortodontia si Ortopedia Dento-Faciala reprezinta o ramura a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticul, prevenirea si tratamentul anomaliilor dento-maxilare.

Ce sunt aparatele ortodontice?
Aparatele ortodontice sunt niste dispozitive speciale ce acţionează pentru realinierea dinţilor, reantrenarea muşchilor şi influenţarea creşterii maxilarelor. Ele funcţionează prin exercitarea unor presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor.

Care sunt tratamentele noastre de ortodontie?
-Ortodontie fixa prin apparat dentar fix:
• Metalic
• Ceramic
• De safir
-Ortodontie mobila prin apparat mobil
-Ortodontie linguala prin apparat dentar lingual
-Ortodontie lingual prin apparat Incognito

Care sunt beneficiile tratamentului ortodontic?
• Pe termen scurt, beneficiile sunt alinierea dintilor si obtinerea unei muscaturi ideale, precum si satisfactia pacientului prin zambetul perfect planificat de la inceput, care va fi conform criteriilor estetice ale Academiei Americane de Cosmetica Dentara.
• Beneficiile pe termen lung sunt stabilitatea si functionalitatea ocluziei, care sa protejeze articulatia temporo-mandibulara de aparitia unor eventuale disfunctii (zgomote, durere) sau sa le amelioreze pe cele prezente.

Cabinetul detine aparatura avansata pentru orice tip de interventie stomatologica. Igiena este asigurata prin pardoseli din materiale speciale antibacteriene si antiseptice cat si prin tehnici moderne de sterlizare si de pregatire a instrumentarului intr-o camera speciala in conditii speciale de asepsie.

Servicii de calitate garntata !

Doctori calificati

Calificati in implantologie, ortodonţie, pedodonţie, endodonţie, protetică, estetică dentară

Certificari

Certificari recunoascute si acreditate la nivel international.

Igiena asigurata

Tehnici moderne de sterlizare si de pregatire a instrumentarului intr-o camera speciala in conditii speciale de asepsie

Echipamente moderne

Cabinetul detine aparatura avansata de inalta performanta pentru orice tip de interventie stomatologica

PROGRAMEAZA-TE

!
!
!
!
Anuleaza
Va rugam selectati un doctor
In functie de doctorul pe care-l selectati, programarea dumneavoastra se va inregistra in agenda respectivului
Va rugam completati toate datele din tabel, este necesar sa avem cat mai multe informatii despre dumneavoastra.

PROGRAMEAZA-TE

!
!
!
!
Anulare
Catalina Anghel
Medic dentist specialist
Program de lucru

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
Sambata
Duminica

9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
Inchis
In cazul in care data/ora selectata de dumneavoastra este ocupata in calendarul doctorului, revenim in scurt timp cu o propunere de reprogramare

PROGRAMEAZA-TE

!
!
!
!
Anuleaza
Aurelia Sagaidac
Medic dentist specialist
Program de lucru

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
Sambata
Duminica

9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
Inchis
In cazul in care data/ora selectata de dumneavoastra este ocupata in calendarul doctorului, revenim in scurt timp cu o propunere de reprogramare

PROGRAMEAZA-TE

!
!
!
!
Anuleaza
Cristina Renta
Asistent
Program de lucru

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
Sambata
Duminica

9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
Inchis
In cazul in care data/ora selectata de dumneavoastra este ocupata in calendarul doctorului, revenim in scurt timp cu o propunere de reprogramare

PROGRAMEAZA-TE

!
!
!
!
Anuleaza
Alina Craciun
Medic dentist specialist
Program de lucru

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
Sambata
Duminica

9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
9:00 am - 7:00 pm
Inchis
In cazul in care data/ora selectata de dumneavoastra este ocupata in calendarul doctorului, revenim in scurt timp cu o propunere de reprogramare

PROGRAMEAZA-TE

!
!
!
!
Anuleaza
Style switcher

Choose color style